The A-Team, Challenge

Sidste weekend stod programmet på årets tredje adventure race – YETI Adventure Challenge. Der var lagt op til et formidabelt løb i Silkeborgs smukke natur og kuperede terræn, idet der i denne weekend blev afholdt DM i adventure race!
Bjarke, Jens Christian og jeg selv havde aftalt at mødes på King Buffet i Silkeborg kl.19:00 fredag aften, så der var mulighed for at carbo-loade, inden vi skulle ud på et løb, der var beregnet til at tage alt mellem 6 og 10 timer. Her skal det lige tilføjes, at vores målsætning til dette løb var at slutte i den bedste halvdel og med en tid på under de 8 timer!
Efter aftensmaden kørte vi ned til Papirfabrikken, hvor der var stjernecentrum for en del af disciplinerne, som vi skulle ud på om lørdagen. Her var master distancen lige gået igang, hvorfor der var god stemning og mulighed for at aflure et par tips og tricks til vores eget løb 😉
Hvert år når vi er til race i Silkeborg har vi en aftale med Pernilles forældre, Dorte og Kresten. Her blev vi vartet op, som var vi på et 5-stjernet hotel! Da vi ankom gjorde vi cykler, energi barer og andet racegrej klar, så alt var parat lørdag morgen. Vi blev budt varmt velkommen med boller, kage, flødeboller og alverdens andre gode sager! Derudover var der redt op til os, så vi kunne gå til ro lige som det passede os, hvilket Bjarke hurtigt benyttede sig af! Jens Christian, Pernille og jeg selv spillede lige lidt kort og snakkede om løst og fast inden vi gik til ro.
Lørdag morgen ringede vækkeuret kl.06:00, så vi havde god tid til at vågne og gøre os klar, inden vi satte os til et festfyrværkeri af et morgenbord! Der blev gået til den, så vi havde fyldt alle depoterne op inden løbsstart kl.09:00. Vi kørte til Papirfabrikken kl.07:30, hvor vi skrev os ind og fik placeret cyklerne, så det hele var klar til løbsstart. Alle på holdet var i godt humør og havde gode ben inden briefing kl.08:40.
Kl.09:00 gik startsskuddet til dagens løb og vi var hermed igang. Vi startede med en prolog i form af et o-løb nært rundt om centrum og bl.a. ned i en p-kælder, som stadig var en stor byggeplads. Prologen forløb smerte- og fejlfrit, hvorfor vi startede vores første mtb-o godt fremme i feltet. Denne mtb-o gik ligeledes rigtig godt, mens vi stadig var på cyklerne, men der var poster på ruten, som man ikke måtte cykle helt hen til! Vi fik derfor løbet en hel del højdemeter i det voldsomt kuperede terræn. Senere på denne mtb-o skulle vi krydse Gudenåen – 3 mand og 3 cykler i en kano, hvilket overraskende nok gik rigtig godt!
Da vi var færdige med denne første mtb-o kom vi til coasteering-etapen, som bestod i ca. 800 meter svømning i én af silkeborg søerne. Det var her, at vi for første gang rigtig tabte tid til vores modstandere! Vi havde af uforklarlige årsager ikke fået svømmefødder med til dagens løb, så derfor var vi allerede langt bagud på point her. Ydermere skal det lige nævnes, at vi ikke ejer en svømmeteknik som er tilnærmelsesvis i nærheden af Michael Phelps, hvilket da også kommer til udtryk, når Jens Christian slår over i hans meget karakteristiske rygcrawl! Vi tabte på denne etape omkring 10-15 minutter til vores nærmeste konkurrenter.. Og for det ikke skal være løgn havde jeg også en dryppende telefon efter denne etape, selvom den var pakket ind i hele to vandtætte poser!!
Dette skulle ikke slå os ud af kurs, og vi fortsatte derfor med et godt gåpåmod og højt humør! Vi skulle igen på cyklerne, hvor den stod på mtb-o blandet med lidt å-orirnteringsløb. Dette forløb ganske glimrende og vi kom hurtigt hen til en ukendt etape, som bestod af en labyrint, hvor samlet skulle rundt til alle fire hjørner, inden vi kunne køre videre på mtb-o. Vi tog det stille og roligt, og arbejdede os gennem labyrinten uden at gå særlig meget forkert! Vi overhalede derfor ca.5-6 på denne lille opgave (y)
Tilbage på cyklerne skulle det dog hurtigt gå den forkerte vej, idet vi kort efter lavede et forkert vejvalg, som kostede ca. 5 minutter. Herefter var vi hastigt på vej ind mod Silkeborg igen, hvor stjernecentrum ventede. Inden vi kunne kom så langt havde vi dog løbets største tidstab, da vi løb rundt om en post i ca. 25 minutter og i forbindelse med det ligeledes havde en punktering! Det resulterede i, at vi minimum tabte 35 minutter…
Vi kom herefter stærkt igen og ramte stjernecentrum med god energi. Det første vi blev kastet ud i her var et o-løb på 12 km. Et o-løb, hvor jeg havde overladt navigeringen til Jens Christian. Efter et par kilometers løb begyndte Bjarke at klage lidt til hans knæ, hvorfor hastigheden blev sat lidt ned. Vi havde særdeles mange højdemeter på dette o-løb, og efterhånden som vi kom længere ind i løbet begyndte Bjarke og Jens Christian at gå ned i energi, idet vi ikke havde fået nok vand med ud på løbet. Det resulterede i, at vi lige brugte et par minutter på at få tanket depoterne op, da vi kom tilbage til stjernecentrum!
Nu manglede vi kun alle de små og hurtige opgaver i løbet, hvorfor vi satte tempoet en smule i vejret, for at bruge den sidste energi vi havde i os. Det første vi skulle efter o-løbet var rapelling fra et hus på 52 meter. Dette stod Jens Christian for, da Bjarke og jeg selv havde prøvet det året forinden. Herefter stod den på rafting, skydning og SUP, hvilket gik nemt og smertefrit! Vi kunne derefter løbe tilbage til stjernecentrum og tage cyklerne op til Langsøskolen, inden slutspurten blev sat ind i løb ned mod Papirfabrikken!
Vi kom ind i en tid på 7:56, og endte i den bedste halvdel af feltet(Nr. 33 ud af 72 startende challenge hold), hvilket indfriede vores målsætning! Vi var glade for resultatet, men kunne dog ikke lade være med at være lettede irriterede over, at vi kunne have gjort det ca. 1 time hurtigere, hvis alt var gået efter planen – men sådan er det jo med adventure race og det meste kommer jo med erfaringen, som hvert løb giver!
Efter vi havde krydset målstregen blev der serveret chili con carne, og vi fik gennemgået, hvad der var gået godt og skidt på dagens løb!

Næste adventure race er d. 1 oktober til Als Extreme i Sønderjylland!
/Skribent Thomas Trend