15 fejl i Mission:Impossible

Vi startede med at gøre præcis det man aldrig skal gøre:

I fjor stillede vi op uden forventninger, med et helt hold af debutanter og endte med en andenplads. Det var den umulige bedrift at følge op på. Men det var selvfølgelig lige præcis hvad vi forsøgte. Vi stillede op igen. Samme hold i dårligere form i et stærkere felt og uden at have givet os selv nogen som helst brugbare erfaringer i den mellemliggende periode. Fejl nr 1.

Men starten gik. Og i et ret kaotisk første o-løb med unummererede poster placerede vi os stensikkert lige midt i et forvirret felt med mange debutanter og gjorde hvad vi kunne for at bidrage til forvirringen. Der skulle ikke klippes ved posterne, men i stedet huskes tal, så det var jo oplagt bare at slynge tilfældige tal højlydt ud i luften for at forvirre modstanderne. Sportsligt? -Nej. Effektivt? -Heller ikke. Vi var stadig i midten da vi nåede til første MTB-etape.

Det var en rigtig fed tur på Nordskovens single-track. Der var selvsagt en lidt hektisk tur med 70 hold og stadig en ret intens kamp om placeringer, men der kom mere og mere luft mellem holdene og vi fik hentet en del tid på den tur.
Så ankom vi til stjernecentrum for første gang og blev sendt ind til Papirfabrikken, hvor vi fik debut i river rafting, stand up paddle og skydning. Mogens sprintede op af bagvæggen på Jysk Musikteater og vi var hurtigt igennem hukommelseslabyrinten i dybet under Torvet, hvor der er ved at blive bygget parkeringskælder.
Men lad os lige vende tilbage til skydningen. For der kom fejl nr 2. Og 3, 4, 5, 6, og 7. Og ja. Også fejl nr 13. Det lykkedes os faktisk at ramme forbi på 12 ud af 15 skud, hvilket kunne veksles direkte til 12 hårde strafrunder med 30 trappetrin og 200 meter på hver. Det gjorde nas, for nu at sige det ligeud. Og lagde grobunden for en god vabel til den kloge løber, som havde fravalgt sokkerne på denne varme sommerdag i august.

Men efter hyggeturen med de sjove discipliner fulgte et mere rent adventure race. Først fik jeg dog lige sat et plaster på vablen. Fejl nr 14. Det var det eneste stykke plaster vi havde med – og næste udfordring var en svømmetur over Gudenåen. Farvel plaster og tak for 10 minutters lindring.
Det følgende O-løb gik langt over forventning og der bredte sig en stemning på holdet om at kunne gentage succes’en fra sidste år. Hvis det ikke lige var fordi min vabel nu var blevet godt og grundigt revet itu af bar hud våde sko og inficeret af diverse sø- og jordrester. Men nu var der heldigvis udsigt til en tur på MTB igen – hvor såret kunne få lidt ro.

Fulde af selvtillid drønede vi afsted og fandt de første 2 poster lynhurtigt. Så overhalede vi team Yeti som havde defekt, og vi var overskudsagtige nok til at låne dem noget værktøj i farten. Og så begyndte det at gå galt. Med turistchefen på holdet undervurderede vi kollektivt at holde øje med kortet. Fejl nr 15. Vi endte med at bruge 30 minutter på at finde post 3 mens vi slogedes med samvittigheden om hvorvidt det var ok at tage post 7 og 8 før de mellemliggende poster, når nu de var lige ved siden af. Men da vi endelig blev enige om at det nok var bedst at vi vidste ca hvor vi var resten af turen, så begyndte vi at komme tilbage på sporet.

Tilbage i stjernecentrum blev vi sendt mod målstregen via en tvungen rute forbi skiftezonen, hvor vi kunne læsse vores cykler af. I en skøn blanding af træthed, eufori og smarte bevægede vi os haltende mod målstregen, hvor vi kort efter fandt ud af at vi faktisk generobrede en plads på podiet. En tredjeplads i mix-klassen denne gang, men en hæderlig præstation på en umulig forudsætning.

Bonushistorie: Efter præmieoverrækkelsen fulgte endnu en smertefuld cykeltur hjem. Forventningen var at møde et par trætte børn, en hyperaktiv hund og en nedslidt hustru, der sikkert havde haft en endnu hårdere dag end min. Det skete næsten. Ungerne var trætte. Fruen ligeså. Men hunden? Den var stukket af. Så i stedet for at kunne gå i bad, skylle såret og putte min søn, så måtte jeg barfodet gennemsøge kvarterets grusveje og stier i halvanden time for at lokalisere den. Lige et øjeblik kunne man have erhvervet sig en (på overfladen) utrolig nuttet Cocker Spaniel meget meget billigt…

Michael Tastesen
Team VisitSilkeborg